Městský přebor trojic mladšího žactva (13.4.2024)

V sobotu 13. 4. 2024 jsme se naposledy sešli na městském přeboru trojic mladšího žactva, neboť tímto posledním turnajem, byla tato soutěž v letošní sezoně ukončena. Jako již obvykle se turnaj uskutečnil na 1. ZŠ Plzeň. Do soutěže byla přihlášena dvě družstva našeho klubu USK SLAVIA.

Družstvo USK A bylo po dlouhodobých výsledcích a také díky tomu, že v minulém turnaji skupinu vyhráli, zařazeno opět v první A skupině. Tým USK B se naštěstí udržel ve skupině C.

Tým USK A hrál ve složení Jakub Schejbal, Michal Bouše, Daniel Juhás, Vasyl Marina. Borci sehráli relativně vyrovnané partie plné výměn. Celý turnaj předváděli útočnou hru. Během jejich hry jsme však častěji registrovali problém s odhadem jejich postavení v rámci kurtu, resp. jsme zaznamenali problém, že borci ztráceli pojem o tom, jak daleko jsou od sítě, což vedlo k přehrávání balonů tzv. „na druhou“ přes síť. V této skupině, která byla velmi vyrovnaná, soupeř skoro vždy využil každé naší chyby nebo nepozornosti. Téměř každý set to bylo drama až do konce. Nicméně, ve skupině opanovali první místo díky čtyřem výhrám 2:0 a zbylé dva zápasy skončily sice poměrem setů 1:1, ale bodově lépe pro nás.

Tým USK B hrál ve složení: Michal Dvořák, Marek Dvořák, Maxim Skyban a Arsenii Pominchuk. U tohoto družstva byla znát nesehranost, pramenící u některých jak z malé účasti na trénincích, tak ale také, bohužel, z alibismu některých hráčů, kteří spoléhali na to, že buď míče přiletí přímo k nim, nebo je zahraje někdo jiný. Protože první dva zápasy, i když název zápas by byl nadnesený, neboť naši borci nekladli žádný odpor, skončily velkým rozdílem v náš neprospěch, museli jsme na další zápas posílit tento tým borcem z A týmu. Po této změně a promluvě trenérů se družstvo semklo a podařilo se následující zápas vyhrát 2:0. Další zápasy již borci odehráli v původně nominované sestavě. Hráli nepříliš povedená utkání, ale výsledkově alespoň zápasy končily remízou 1:1. Hra však byla velmi nevyrovnaná, někdy byla vidět přemíra snahy a někdy si hráči dávali přednost, kdo se k míči pohne a bude ho hrát. Pokud se borcům podařilo s větší úspěšností podávat, pak se většinou podařilo i set vyhrát.

Na závěr došlo k celkovému vyhodnocení sezony a tam se tým USK B umístil na nelichotivém 21. místě. Tým USK A se umístil na 7. místě.

Borcům gratulujeme a fandíme při další práci, protože bez práce na tréninku a plném nasazení nelze zúročit dovednosti a znalosti v zápasech

 

Trenéři: Petr Vydra, Karel Janeček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *