Mestský přebor trojic (11.11.2023)

V sobotu 11. 11. 2023  se odehrálo první kolo městského přeboru trojic mladšího žactva. Turnaj se opět hrál na 1. ZŠ Západní 17. Do turnaje znovu zasáhly 2 družstva našich borců. Obě družstva se po rozřazení sešla ve výkonnostní skupině C.

Družstvo USK A ve složení Michal Bouše, Jakub Schejbal, Jaroslav Duchek, Daniel Juhás se v prvním zápasu utkalo s Touškovem B. První set byl dost rozpačitý, se spoustou nepozorností ze strany borců. Ve druhém setu se již pozornost zlepšila a tím i herní projev. Zápas skončil na sety 1:1 (9:12, 12:8). Druhý zápas proti Lokomotivě H první set borci vyhráli 12:10, ale po euforii a chybách ve hře i na podání prohráli druhý set 11:12, tedy druhý zápas a druhá remíza 1:1. Třetí zápas proti Vejprnicím B zlepšená hra i více pozornosti vedlo konečně k výhře 2:0 (12:9, 12:6). Čtvrtý zápas proti lokomotivě F byl pro trenéry trochu infarktový, ale ne pro borce.V prvním setu se borcům nedařilo podání, až na pár výjimek, což stačilo na těsnou výhru 12:11. Druhý set podání téměř bez chyby a hra měla jiný průběh, set borci vyhráli 12:1. Následovalo derby, kde rozhodlo více zkušeností i lepší souhra v mezihře ve prospěch USK A 2:0 (12:9,12:6). Poslední zápas proti Lokomotivě H skončil výhrou 2:0 na sety, ale opět se projevila slabina – podání. Zápas vyhrál, kdo dal více podání.

Druhé družstvo USK B ve složení Michal Dvořák, Marek Dvořák, Vasyl Marina, Zdeněk Vozár, nastoupilo do prvního zápasu proti Lokomotivě F. Zápas vypadal, že borci byli na hřišti prvně, nedařil se servis a i z toho pramenila prohra 0:2 (9:12, 6:12). Druhý zápas proti Lokomotivě H byl ve znamení lepších emocí i byla vidět radost ze hry, čímž se podařilo vyhrát první set se štěstím 12:11, ve druhém setu bylo více chyb na naší straně a borci set prohráli 9:12, zápas tedy skončil 1:1 na sety. Další zápas konečně výhra 2:0 (12:8, 12:3), i když první set byl znovu problém na podání. Čtvrtý zápas nastoupily borci s nadšením, proti Vejprnicím B, na projevu v prvním setu to bylo znát na souhře, k výhře přispělo i více chyb soupeře. Druhý set již udělali více chyb naši borci. Zápas skončil 1:1 (12:8, 7:12). Pátý zápas bylo derby s USK A, které jsme popsaly výše. Poslední zápas proti Touškovu vypadal ze strany našich unaveně, zvláště druhý set, kdy promarnili vedení 8:6.  Utkání prohráli borci 0:2 (10:12, 8:12).

Děkujeme všem borcům za reprezentaci klubu i za předvedený výkon, který doufáme se bude zlepšovat. Družstvo USK A získalo 14 bodů do tabulky a postoupilo do skupiny B. Družstvo USK B získalo 9 bodů do tabulky a bohužel sestoupilo do výkonnostní skupiny D.

 

Trenéři: Petr Vydra, Gabriela Boušová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *