Barevný minivolejbal (7.1.2023)

Dnešní sobotní den, 7. 1. 2023, byl ve znamení barevného volejbalu. Turnaj byl odehrán na 15. ZŠ Plzeň a měl velkou účast. Naši borci hráli v kategorii oranžového volejbalu – Jiří Šemora a Marek Dvořák. Do kategorie červeného volejbalu jsme přihlásili dvě družstva, USK A – Jáchym Cvachovec a Zdeněk Vozár. Za  tým USK B hráli Michal Dvořák a Michal Bouše.  Jak jsme již napsali, celkového turnaje se zúčastnilo tolik družstev, že bylo velmi náročné vše na čtyřech  kurtech odehrát. Naši borci měli chuť do hry, bohužel chuť samotná nestačí, je zapotřebí chuť doplnil umem.

V oranžové volejbale se nejdříve projevila týmová nekomunikace. Oba dva borci se na hřišti míjeli a pozorovali padající balony na zem. Soupeř většinou zvolil taktiku nalákat naše borci k síti, aby je následně přehodil balónem na zadní lajnu. Dlouho našim borců  trvalo, skoro všechny zápasy ve skupině, než tuto proradnou taktiku prokoukli. Nejenom díky tomu, naši borci obsadili páté místo ve skupině. Z pěti zápasů vyhráli až ten poslední i když předchozí zápasy byly celkem vyrovnané. Rozřazovací zápas však vyhráli toužili dál. Bohužel v posledním  zápase o umístění se nedařilo, prohráli a skončili na osmnáctém místě z 26 družstev.

V červeném volejbale se opět ukázala naše stará bolest, podání do hry,  pozornost a snaha co nejrychleji a za každou cenu se zbavit balonu. Řekneme si to upřímně, tato taktika neslavila úspěch  proti trpělivým a technicky zdatný soupeřkám. Výsledkem tedy bylo pět proher ve skupině, z toho většina velmi jednoznačně. V rozřazovacích zápasech oba týmy slavili výhru, což znamenalo derby o konečné umístění. Úspěšnější, překvapivě, byli borci USK B, dvojice M+M, která vyhrála a obsadila dvacáté první místo to znamenalo 22 pozici pro USK A.

Turnaj skončil vyhlášením vítězů a kolem 17:00 se borci rozjeli domů. Nutno podotknout, že nás neuspokojuje zejména předvedená hra a nasazení.

 

Trenéři

Petr Vydra

Karel Janeček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *