KP4 St Středočeský Kraj – Odolena Voda (21.04.2024)

V neděli 21. 04. 2024 se konalo poslední, páté kolo krajského přeboru čtveřic středočeského kraje. Jak je jíž tradicí poslední kolo sezony se již tradičně odehrává v extraligové hale týmu Aero Odolena Voda. Náš klub USK Slavia Plzeň reprezentovali tentokrát Michal Bouše, Jakub Schejbal, Jaroslav Duchek, Vítek Martínek, Vasyl Marina, Martin Navrátil a Filip Uhlík. Tým byl nalosován do skupiny B, kde byli také ještě týmy PODĚSport a TJ Sokol Králův Dvůr.

Naším prvním soupeřem byl Králův Dvůr. První set byl hodně rozpačitý, plný chyb na naší straně, v nejméně vhodnou dobu selhalo i podání, set jsme prohráli 19:25. V dalším setu přibyla odvaha na útoku i větší pozornost, i když jsme od začátku vedli o více bodů, konec setu byl dramatický, naštěstí s výhrou 25:23. Rozhodující set jsme však prohráli v koncovce 13:15 a tedy celková prohra 1:2. Dalším soupeřem ve skupině byl PODĚSport A. Naši borci začali odhodlaně, nutili soupeře k chybám i proto zvítězili v prvním setu 25:23. Bohužel, ve druhém setu se čekalo pouze na chybu soupeře, ale ten je nedělal. Navíc se našim borcům nedařil příjem ani útok, a tak prohráli tak druhý set 11:25. Třetí, rozhodující set byl vyrovnanější. Kluci se snažili hry nekazit, ale soupeř hrál aktivněji a více bodoval, i proto jsme prohráli 9:15. tento zápas tedy opět vyšel v náš neprospěch 1:2.

V bojích o pořadí byl prvním soupeřem PODĚSport B. V tomto utkání udělal soupeř více chyb než naši borci. Zápas jsme vyhráli 2:0, po setech (25:14, 25:14). Posledním zápasem tohoto dne, tedy i celého turnaje, byl boj o umístění na 9. až 10. místě. Do zápasu jsme vstoupili s nadšením, ale i přemírou snahy, ze které pramenila i spousta nevynucených chyb. Je ale také pravdou, že jsme soupeře potrápili pozornou hrou na síti s několika povedenými bloky. První set jsme však prohráli 20:25. Druhý set byl vyrovnanější s mírným vedením na naší straně, které se povedlo dotáhnout do konce výhrou 25:23.  Třetí set jsme začali dobře, pozorně a vedli jsme dokonce v koncovce 13:10. Soupeř ale hru nevzdal, zaznamenal pár úspěchů i díky účinnému spodnímu podání a hrál uvolněněji. My jsme se snažili nekazit, ale soupeř chtěl vyhrát, a to se také stalo, obrovským obratem z 13:10 na 13:15. Poslední zápas tak skončil opět prohrou 1:2 na sety.

K celkovému 9. místu borcům gratuluji a přeji při hře více odvahy, větší snahu se semknout, pracovat pro tým, zvlášť když je hra vyrovnaná. K tomu dopomůže zejména získat více jistoty hlavně při poctivém trénování.

 

Trenér: Petr Vydra

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *