Kvalifikační víkend do 2.ligy

Třetí dubnový víkend (20.-21.4 2024) byl v Plzni ve znamení urputných volejbalových klání, neboť náš B-tým se po úspěšně odehrané krajské soutěži zúčastnil kvalifikace do 2.ligy. Pořadatelství se zodpovědně zhostil náš klub a všechna utkání se odehrála v hale PF ZČU Plzeň, která již hodně podobných utkání pamatuje.

Všem bylo jasné, že ať nám bude do skupiny nalosován jakýkoli soupeř, bude zajisté velmi silný, proto jsme neodpočívali, ale zintenzivnili herní přípravu na tuto událost.

V sobotu 20.4. v 10:00 vše vypuklo a náš tým v úvodním zápase nastoupil proti dobře známému soupeři z krajského přeboru, týmu Volejbal Sokolov. V základní sestavě nastoupili Petr Ulč (N), Daniel Karlík (B), Martin Cihlář (S), Martin Baník (U), Jonáš Řezníček (B), Adam Šindler (S), Pavel Utler (L). První 2 sety se našemu týmu nevedly, naši borci se dopouštěli velkých chyb a nepřesností, což vedlo k rychlé ztrátě úvodních 2 setů. Do třetího setu Petra Ulče vystřídal Jakub Zahradník, Daniel Karlík nahradil Martina Cihláře na smeči a na uvolněnou pozici nastoupil Martin Dlouhý. Po této změně se hra uklidnila, byla bojovnější a pomalu jsme vyhrávali set za setem až do samotného tie-breaku, který naši borci nakonec dokázali úspěšně vybojovat.

Finální skóre: USK Slavia Plzeň B –   Sokolov 3:2 (-21,-20,17,22,10)

 

Další těžká bitva čekala naše krajské přeborníky stejný den od 17:00 a to proti VSK Slavia JU České Budějovice. Za tento tým hrají bývalí extraligový hráči Radek Mach a Marek Zmrhal. Na palubovku za USK Slavia Plzeň nastoupili Jakub Zahradník (N), Daniel Karlík (B), Martin Cihlář (S), Martin Baník (U), Jonáš Řezníček (B), Adam Šindler (S), Pavel Utler (L). Tento duel se musel líbil nejednomu divákovi na tribuně. Oba týmy bojovaly o každý bod, sety byly velice vyrovnané a prakticky rozhodovala vždy až koncovka setu. Celek z Českých Budějovic měl však více šikovnosti a zkušeností. Proto tento duel s námi vyhrává 3:1. Avšak herní výkony Jakuba Zahradníka, Martina Baníka, Adama Šindlera, Dana Karlíka a v neposlední řadě Pavla Utlera je potřeba vyzdvihnout. Díky výborným náhrám Kuby mohli Adam, Martin a Dan na smeči potrápit soupeřův blok. Pavlovo obětavost v poli neznala mezí a zachránil nespočet míčů v poli.

Finální skóre tohoto kvalitního zápasu: Plzeň B – JU Č. Budějovice 1:3 (-19,-22,22,-21)

 

V posledním zápase naší kvalifikační skupiny se náš tým postavil na palubovku v neděli 21.4 od 12:00 proti týmu z TJ Sokol Benešov. Do tohoto zápasu nastoupili Jakub Zahradník (N), Daniel Karlík (S), Martin Dlouhý (B), Martin Baník (U), Jonáš Řezníček (B), Adam Šindler (S), Pavel Utler (L). Benešovský celek ukázal výbornou formu a exceloval v poli i na útoku. Žádný z týmů si nebyl schopný vybudovat příjemný bodový náskok, hra se přelévala ze strany na stranu bez větších chyb a zaváhání. Nakonec rozhodovaly koncovky setů, ve kterých jsme naštěstí měli navrch.

Finální skóre: Benešov – Plzeň B 1:3 (-21,23,-19,-20)

 

Touto zaslouženou výhrou se ustanovilo konečné pořadí všech týmů v tabulce, protože situace o postupujících nebyla do tohoto posledního zápasu jistá. Zcela suverénně postupuje z prvního místa tým VSK SLAVIA JU České Budějovice, z druhého postupového místa však postupuje náš tým USK SLAVIA Plzeň. Letos za kratší konec lana tahal tedy tým Sokolova a Benešova.

Na závěr je nutné vyzdvihnout pomoc za veškerou organizaci, vedení zápisů, přípravu haly, ale v neposlední řadě i za vedení, matadorům týmu a pro zápasy v kvalifikaci také trenérům Honzovi Štichovi a Karlu Janečkovi, kteří i tak byli na každý zápas rozcvičeni a připraveni kdykoliv ihned vystřídat kohokoliv na jakékoliv pozici, stejně jako byl neustále připraven Petr Chlopčík – který ostatně úspěšně zasahoval do zápasů střídáním na velmi kvalitní podání.

Závěrem poděkování všem na tribuně i mimo ni, kteří jste nám drželi palce a těšíme se na Vás v příští sezóně.

 

Volejbalu zdar.

Výsledná tabulka

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *