Krajský přebor čtyřek středočeského kraje (8.10.2023)

Hned v neděli 8. 10. 2023 jsme také rozehráli první kolo krajského přeboru čtyřek středočeského kraje. Tento turnaj, který hraje celkem 13 družstev, se tentokrát hrál v Benátkách nad Jizerou. Náš klub má již třetím rokem přihlášen v této soutěži jeden tým. Jako vždy byly týmy rozděleny do čtyř skupin, tři byly po třech a jedna po čtyřech.

My jsme do Benátek odjížděli v neděli brzo ráno, a tak jsme byli rádi, že všichni přihlášení borci a bylo jich opravdu jenom do hry, byly na místě srazu včas.

Náš tým ve složení Martin Navrátil, Jakub Schejbal, Filip Uhlík, Jaroslav Duchek byl nalosován do první skupiny A. Na první zápas jsme museli dlouho čekat a hned na úvod jsme hráli proti týmu VK Mladá Boleslav. Ta také byla po celý zápas lepší, aktivnější a volejbalovější. Naši borci jako kdyby na hřišti spali, míče jim padaly na zem bez toho, aniž bychom se jich nějakým způsobem dotkli. Prohra byla nevyhnutelná 0:2 (20:25, 19:25). Ve druhém zápase nastoupili borci proti Odolene Vodě A.  I v tomto zápase opět naši udělali více chyb, včetně zkažených servisů. Tým Odoleny Vody hrál přesněji a organizovaněji a vyhrál také v poměru 2:0 (25:14, 25:16). Protože jsme skončili ve skupině poslední, hráli jsme další zápasy ve spodní polovině pavouka o konečné 9 -13 místo. Je třeba podotknout, že oba naši soupeři ve skupině byli pozdější finalisti turnaje, kteří si za 1 a 2 místo v turnaji zapsali 13 a 12 bodů do tabulky.

Ve skupině o umístění byl naším prvním soupeřem tým PODĚsport Mělník B. V tomto zápase se dařilo od začátku soupeře zatlačit servisem, který nám začal vycházet. Kluci se začali radovat z vyhraných balonů a zápas se podařilo dovést do vítězného konce v poměru 2:0 (25:19, 25:15). Poslední zápas, který naši borci měli před sebou byl o 9 místo proti Benátkám nad Jizerou B. Tento zápas už byl vyrovnanější, byly vidět i delší mezihry. Ačkoliv si tým USK v prvním setu vytvořil ve hře nad soupeřem náskok 22:17, nastala pro trenéry neuvěřitelná série chyb a nepozorností na síti i v mezihře. Soupeři se podařil úžasný, bohužel na náš účet obrat, a tak jsme nepochopitelně prohráli 22:25. Po velmi hlasité trenérské domluvě týmu o přestávce došlo naštěstí v druhém setu ke změně hry našich borců. Naštěstí se hned dostali na začátku druhého setu do vedení, opět se dostavila radost ze hry i více pozornosti atak druhý set vyhráváme v poměru 25:18.

Následoval rozhodující třetí set, tiebreak, kde se naštěstí borci svezli na vítězné vlně vyhraného druhého setu a zvládli ho vyhrát v poměru 15:6. Vítězství 2:1 znamenalo celkově 9 místo. A tím 5 bodů do tabulky

Děkuji všem za reprezentaci klubu a doufáme ve větší píli při trénincích, neboť je pořád co zlepšovat.

Trenéři. Petr Vydra, Karel Janeček

 

« z 7 »

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *