USK B vybojovalo kvalifikaci do 2. ligy!

Krajský přebor náš B-tým vyhrál a čekalo je větší sousto. Kvalifikovat se do 2. ligy. Akce se konala 22.-23.4 v poprvé na Pedagogické fakultě v Plzni. Díky tomu jsme nemuseli nikam cestovat, za to jsme na sebe vzali několik organizačních a pořadatelských povinností. Díky ochotě našich kamarádů se nám podařilo zajistit spolehlivé zapisovatele, a tak to proběhlo hladce. Moc jim tímto děkujeme.

 

Na naše borce čekaly následující celky:

TJ Sokol Hostivař, TJ Lokomotiva České Budějovice a TJ Slovan Chabařovice.

 

První nás čekal celek sokolů z Prahy. Na hřiště jsme nastoupili v sestavě Petr Ulč (N), Martin Dlouhý (B), Radek Petrík (S), Adam Šindler (A), Lukáš Kovanda (B), Vít Mahovský (S), Pavel Utler (L). Sokolové z Hostivaři spolu hrají již přes 10 let a na herním projevu to bylo znát. Na jejich rychlou kombinační hru, výborný příjem a nepříjemný servis jsme neměli moc odpovědí. První set byl z naší strany byl poměrně nervózní, díky tomu jsme dělali velké množství chyb a soupeři jsme poměrně jednoduše set odevzdali. Následující byly z naší strany více bojovné, vždy jsme táhli za kratší konec provazu, v nesnázích jsme si pomohli a skóre vždy dorovnali. Bohužel, pak vždy jako mávnutím kouzelným proutkem jsme uhráli několik chyb, čímž nám soupeř vždy uskočil. Nakonec jsme proti borcům z Prahy uhráli pouze jeden set.

USK Slavia B Hostivař   1:3 (-14,23,-20,-14)  

 

 

Po zápase jsme se šli posilnit do nedalekého restauračního zařízení na smažené nudle, kachnu,  ….. (komu bylo co po chuti) a následovalo přibližně 4hodinové čekání na náš druhý zápas proti bývalým druholigovým rivalům z Chabařovic.

 

Od 17:00 jsme nastoupili na poslední zápas dne proti Slovanu Chabařovice. Zde jsme provedli menší změnu v sestavě. Na smeč jsme přesunuli místo Adama (Vítek zatím čekal na svůj “play of the day” ), na pozici univerzála jsme postavili Petra Chlopčíka. Hry byly velice vyrovnané, nic jsme si nedali zadarmo o čemž vypovídá i pětisetový boj, který jsme nakonec strhli na naši stranu. Chrabařovícký celek neměl tak nepříjemný servis, jako ten z Prahy. Díky tomu jsme mohli lépe využít Adamovo skvělý potenciál prvoligového smečaře. Výborně zahrál na pozici univerzála i Petr, nazval bych to z jeho strany vysoký nadstandard. Naše libero Pavel se na palubovce nezastavil a svými zákroky v poli nás nejednou zachránil. V koncovce tie breaku šel na servis jíž zmíněný Vítek Mahovský, jelikož Adamovi moc nevycházel, spíše vůbec :o) . Vítek servis udržel a škodil, čímž naší obraně značně usnadnil práci a díky jeho nemalé práci získáváme výhru a obsazujeme 2. průběžné místo.

Kuriozitou toho zápasu bych nazval verdikt rozhodčího, který našemu nahrávačovi Petrovi, pískl tzv. dvoják, když nahrával jednou rukou.

USK Slavia B Chabařovice   3:2 (-23,23,-23,22,13)

 

V neděli nás čekal od 12 hodin poslední zápas proti Loko České Budějovice. Již z předchozích zápasů, které jsme viděli, nám bylo jasné, že i tento zápas bude náročný. Do zápasu jsme nastoupili ve stejné sestavě jako proti Chabařovicím. Adam se lépe vyspal a servis už nebyl jeho nejslabší stránkou. Celek z Českých Budějovic výborně přijímal náš servis a útok středem byl nekompromisní. Své si v poli zažil také Pavel Utler na pozici libera a zachránil celou řadu kritických míčů v poli. Nelehké časy měl také Tomáš Kubásek, který chodil na blok míst našeho nahrávače a musel uhrávat míče. Avšak jak je naším zvykem, i zde jsme dělali chyby, které nás dovedli do tie breaku, který byl pořádně vyhrocený. Od 11 bodu se hra často přerušovala diskusemi s rozhodčími a střídáním hráčů tam a zpět.  Oba celky už neměly žádné tajné zbraně, rána nad sítí střídala ránu, oba týmy měli výborné pole i mezihru. Nakonec jsme prodlouženou hru vyhráli nejmenším možným rozdílem.

Loko České Budějovice USK Slavia B   2:3 (23,-17,-25,21,-14)  

 

Díky této výhře jsme upevnili své 2. místo ve skupině a tím vybojovali post ve 2. lize.

 

Všem zůčastněným týmům děkujeme za neskutečné duely, fanouškům děkujeme za bouřlivou podporu z tribuny.

 

« z 11 »

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *