MP trojic mladšího žactva (15.4.2023) – Plzeň

V sobotu, 15. 4. 2023, se konalo poslední turnajové kolo městského přeboru trojic mladšího žactva. Tak jako v minulosti, i tentokrát se turnaj konal v Plzni na 1. ZŠ – Západní. Do této soutěže máme přihlášena dvě družstva s proměnlivým obsazením. To znamená, že každý tým obsazujeme dle aktuální nemocnosti, nebo dalších okolností, jako jsou například přijímačky, rodinná setkání, která nesnesou odkladu, dovolené apod.

Tým borců USK A, tentokrát ve složení Pavel Šemora, Filip Uhlíka a Olivier Kust, hrál v pětičlenné skupině „C“, kde celkem odehráli 4 zápasy. Borci ve skupině dvakrát vyhráli a dvakrát remizovali, což jim zabezpečilo první místo ve skupině. Celkově se dá vystoupení borců z hlediska herních dovedností hodnotit pozitivně. Relativní jistota na příjmu, nahrávky i pokusy o smeč jsou pozitivní aspektem, drobnou výhradu máme k udržení pozornosti ve hře. Velkým negativem, které nás trenéry však nemile překvapilo, byly náznaky herního individualismu hraničící se sobeckostí u některých hráčů. Proti tomuto trendu jsme hned v prvopočátku zakročili, neboť volejbal je týmový sport a v principu hraje jeden tým, vyhrává jeden tým, ale také prohrává jeden tým!, nikoli jedinec!

Družstvo USK B, které hrálo v pětičlenné „F“ skupině, bylo ve složitější personální situaci. Účast přislíbili Michal Bouše a Zdeněk Vozár, který ovšem zaspal. I tak nám po jeho opožděném příchodu jeden hráč scházel, a tak nám nezbylo nic jiného, než tuto dvojici doplňovat do hry buď našimi borci z „A“ týmu, nebo jsme si „půjčili“ hráče ze Šťáhlav. Borci se sice snažili o správnou rozehru na tři doteky, ne vždycky se jim však dařilo. Velkým negativem byl servis, kdy 90% podání bylo neúspěšných. Pokud ale borci servis dali, pak se dařilo set i vyhrát. Bohužel to nebylo tak často☹ Opět se projevovala stará bolest s pozorností ve hře, s reakcí na letící balony od soupeře a nedej bože, aby soupeř zahrál balon hned na naši stranu. To byli naši borci neustále překvapeni. Je třeba však borce ocenit za snahu o týmovou hru i s neznámými spoluhráči. Tým nakonec 2 zápasy prohrál 0:2, jeden remizoval 1:1 a jeden vyhrál.

Na závěr turnaje došlo k celkovému vyhodnocení soutěžního roku 2022/23 a tak náš „A“ tým nakonec bere 14. místo a „B“ tým se umístil na 30. místě. Děkujeme všem za reprezentaci klubu, a protože se nespokojujeme s průměrností, věříme v lepší následující sezónu.

Trenéři: Petr Vydra, Karel Janeček

« z 6 »

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *