Barevný minivolejbal – Šťáhlavy (1.4.2023)

V sobotu 1. 4. 2023, se odehrál poslední turnaj této sezóny v barevného minivolejbale a nebyl to apríl 😊 Tentokrát byl pořadatelem volejbalový klub Šťáhlavy. Naše sestava byla velmi zredukována a tak s námi odjelo pouze jedno družstvo oranžového volejbalu (Jirka Šemora + Marek Dvořák) a jedno družstvo červeného volejbalu ve složení Zdeněk Vozár a Michal Dvořák.

Tým oranžového volejbalu byl ve skupině o šesti účastnících a postupně borci s každým s těchto týmů změřili síly. Jejich hra byla zpočátku velmi proměnlivá, spousta zbytečných, nevynucených chyb pramenících ze zbrklosti a nepozornosti byly příčinou počátečních proher. Hru se však dařilo zlepšovat a tak nakonec ve skupině obsadili 3.místo a to jenom o skóre od druhého. Toto umístění je posunulo do bojů o 9. až 12. místo. První rozřazovací zapas vyhráli díky své pozornosti a důvtipu. Druhý zapas byl poznamenán hladem Jirky, který nám při vstupu na kurt teprve nyní sdělil, že nemá svačinu a že mu je zle. Tato situace se podepsala na výkonu celé dvojice a následovala prohra. Konečné desáté místo i tak považujeme za úspěch. PS: Jirka svačinu měl, ale v jiné kapse batohu, což nezaregistroval.

Tým červeného volejbalu byl ve skupině o sedmi družstvech. Od borců jsme čekali více než předváděli. Obecně se dá říci, že není možné stoicky čekat, že každý balon přiletí přesně hráčům na ruce a je zapotřebí se k letícímu balonu včas dostat. Pozorování balonu, které padají doprostřed hřiště, bez toho, aby se k němu alespoň jeden z dvojice pohnul je velmi tristní. Více aktivity na hřišti předvedl Zdeněk, ale ani jeho výkony nepomohly. Výsledkem této „nehry“ bylo ještě dobré předposlední šesté místo ve skupině. Tato pozice je předurčila k další hře o umístěni v rozmezí 21. -24. místo. První zapas, s velkým štěstím a po posledním podání – „esu“ vyhráli o jeden bod, bohužel v následujícím zápase nepředvedli nic volejbalového a prohráli zcela jednoznačně. Celkové umístění na 22. místě není lichotivé a není ani souladu s očekáváním trenérů.

 

« z 7 »

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *