Krajský přebor čtyřek (11.12.2022)

V neděli 11. 12. 2022, se odehrálo třetí kolo krajského přeboru čtveřic mladších žáků. Turnaj pořádal tým Klatov a náš klub reprezentovaly dva týmy.

Tým USK „A“, zkušenější hráči, ve složení Pavel Šemora, Oliver Kust, Josef Perk, Jáchym Kouba, Šimon Jáchim, se postupně utkal s týmy Klatov „A“, USK „B“, Mirošovem a Klatovy „B“. Borci již hráli útočný volejbal s rozehrami na 3 doteky. První zápas s Klatovy byl vyrovnaný, výhra v prvním setu znamenala méně pozornosti v setu druhém a drobné chyby ve třetím setu znamenaly na konci prohru 1:2. Ve vzájemném zápase s USK „B“ se ale projevily získané zkušenosti. Derby nemohlo skončit jinak, než výhrou 2:0. Následoval zápas s Mirošovem. V něm naši borci narazili na tým, který vracel na naši polovinu většinu námi zahraných balónů. Díky tomu byly rozehry delší, což otupovalo naši pozornost. První set naši borci vyhráli, ale ve druhém setu se projevila stará bolest, mnoho zkažených podání ale i „nedomluva“ během mezihry. Vše se povedlo napravit ve třetím setu. Zápas borci nakonec vyhráli 2:1. Poslední zápas proti Klatovům B, byl již ve znamení soustředění i přesné hry. Borci vyhráli 2:0.

Tým USK „B“ ve složení František Les, Filip Uhlík, Jakub Schejbal, Vítek Martínek jel sbírat herní zkušenosti s velkým volejbalem. Hráči jsou přeci jenom ještě méně zkušení, a tak všechny zápasy prohráli 0:2. Ale nutno říct, že to hráči nevzdávali, bojovali a snažili se. Určitě je zde vidět perspektiva a zlepšení do budoucna. I proto dostali od trenéra pokyn hrát podání na risk, tedy vrchem, aby přinutili soupeře více kazit. Z našeho pohledu je to cesta, jak zúročit všechno to, co na tréninku dělají, opakují a trénují. Nesmí se zaleknout žádného soupeře a sklouznout ke hře tzv. „na jistotu“

Děkujeme všem borcům za reprezentaci klubu

Trenéři: Petr Vydra, Karel Janeček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *