Přehled zápasů týdne 24.-30.1.2022

Muži A

TJ Slavia Hradec Králové – USK Slavia Plzeň 3:1 (17,-23,22,18)
TJ Spartak Velké Meziříčí – USK Slavia Plzeň 3:1 (19,15,-21,23)


Mužské áčko odehrálo dva venkovní zápasy v Hradci a ve Velkém Meziříčí. Nejeli zdaleka v plné sestavě vinou mohutné enklávy nemocných a izolovaných. Přesto zejména v pátek podali srdnatý výkon proti výborně hrajícímu soupeři. V sobotu bylo v plánu urvat nějaký bod, neb Velké Meziříčí bychom papírově porazit měli, ale i tento soupeř domácí zápas vybojoval ve svůj prospěch. Tímto muži natáhli sérii porážek už na čtyři zápasy. Hrajeme dobře, ale bohužel se nám nedaří to proměnit v nějaké body. Příští týden bude další příležitost ve středu, kdy sehrajeme odložený zápas v Budějovicích. O víkendu to bude těžké, čeká nás tandem Benátky a Dobřichovice. Oba týmy mají narvanou soupisku a jsou kandidáty na postup do extraligy.

Muži B

V lednu jsme s Béčkem odehráli 4 kola KP1 v domácím prostředí v hale PF. V obou zápasech proti Sokolu Skvrňany jsme byli úspěšní. Ztratili jsme jen jeden bod z 6 možných. Kluci ze Sokola hráli velmi dobře a skóre se přelévalo v každém z 8 setů. První zápas vypadá výsledkově jasně, ale vítězství nebylo zadarmo.
V druhém zápase to bylo ještě těžší. Naštěstí jsme měli rozdílového hráče, kterým byl v tomto dvojzápase Lukáš. Nastoupil po delší době a dařilo se mu i na netradičním postu univerzála. Výkon byl ale super i od zbytku týmu. Vyšla i strategie hry bez libera.
Další dva zápasy jsme odehráli proti Domažlicím. Proti nim jsme museli nastoupit i s nejzkušenějšími v základu. V prvním zápase jsme se trochu hledali, diváci by asi úplně nadšeně netleskali po každém zásahu. Výsledek byl ale jednoznačně pro nás díky výbornému výkonu na smeči, kde Tomáš s Vydrošem byli jistotou pro bodová zakončení.
Ve druhém zápase soupeř zvolil systém se 2 nahrávači. To nás trochu zaskočilo a než jsme zareagovali na stálý útok se třemi smečaři u sítě, tak jsem úvodní set prohráli. Následně jsme ale opět přidali na servisu i obraně. A když jsme se štěstím vyhráli i 3. set v dramatické koncovce, tak bylo rozhodnuto. Plný zisk bodů do tabulky nás ale nedostal na první místo, Klatovy mají stále o 2 odehrané zápasy více a jsou nad námi. Takže se srovnáme až v druhé půlce února.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *